Szülő-gyermek coaching

Szülő-gyermek coaching

A szülő gyermek kapcsolatban legtöbbször az akadály meglétét a konfliktusok jelzik. A konfliktusok gyors kezelésének és rendezésének megkönnyítésére alakult ki a mediálás, amit a mediátorok végeznek. A coach coaching folyamat során a mediáción felül különböző technikákkal a legvalószínűbb és legélhetőbb jövő felé kalauzolja el a hozzá fordulókat, így egy hosszútávon működő stratégiát dolgozhatnak ki közösen a coachingon résztvevők. Az által, hogy mindenki részt vett a kialakításában, mindenki számára fontos és értékes szempontként fog működni a jövőben ez a stratégia, ami harmóniát vihet a család életébe.

A legtöbb probléma oka legtöbbször abban rejlik, hogy a szülő és a gyermek is más-más elvárásokkal rendelkező társadalmi környezetben nőtt/nő fel. Mi még az ipari társadalom normáira szocializálódtunk, gyermekeink pedig az információs társadalom normáival azonosulnak… Míg mi például még mobiltelefonról nem is nagyon hallottunk tizenévesen, addig gyermekeink beleszülettek egy olyan világba, ahol felgyorsult az információ áradat és el lehet veszni a valóság és a digitális világ között… Így a mi megszokott rutinjaink előfordulhat, hogy számukra már nem egyértelműen használhatóak.

Egy szülő-gyermek coaching folyamat keretében olyan új szempontokra világíthatunk rá, amelyek segítségével a szülő és a gyermek jobban megérthetik egymást, így könnyebben tudnak bizalmat kialakítani egymás iránt megalapozva ezzel a biztos szülő gyerek kapcsolatot, ami végig kísérheti őket a gyermek felnőtté válása útján.

Ha a szülő gyerek kapcsolatot egy várként képzeljük el, akkor mondhatjuk, hogy a szülő-gyermek coaching folyamat során a szülők a gyerekekkel együtt, közös munkával fektethetik le az alapokat és építhetik meg a falakat, amiket a közös élet során a szülők és a gyerekek együtt tölthetnek majd meg tartalommal. Így a jövőkép egy harmonikus, összetartó boldog család:

Az árazás ide kattintva tekinthető meg.

Bármilyen kérdésetek van, keressetek bizalommal!